Travesti Genç Kalmak İstiyorsa Beslenmesine Dikkat Etmeli!

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca, zayıf olmanın artık yeterli olmadığını genç ve güzel bir beden için iyi beslenmenin şart olduğu belirterek, “Domatesin içinde bulunan maddeler güzellik ve gençlik verir” dedi.

Ağaca yaptığı açıklamada, renklere göre beslenilmesi gerektiğini ifade etti. Ağaca, zayıf olmanın artık yeterli olmadığını genç ve güzel bir ankara travesti bedeni için iyi beslenmenin şart olduğunu söyleyerek, “Kırmızı, enerjinin rengidir bu yüzden domates hayatımızda mutlaka olmalıdır. Domatesin içinde bulunan maddeler güzellik ve gençlik verir. Mevsimi dışında da domates tüketilmemeli, bu durumlarda püresi, konservesi ve salçası tercih edilebilir” diye konuştu.

Ağaca, mor renk olarak ise narın mucizevi bir meyve olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Antioksidanı en yüksek gıdalardan birisidir. Günde en az yarım porsiyon nar gençlik ve güzellik için önemlidir. Turuncu beslenme dediğimizde ise havuç, hurma, kuru kayısı gibi ürünler antioksidan içerdiği için gençlik ve güzellik sağlar. Beyaz gıdalar ismi gibi temizlik yani detoks için gereklidir. Beyaz gıdalar arasında sayabileceğimiz; armut, elma, ayva, kereviz, soğan, sarımsak gibi gıdalar mutlaka tüketilmelidir. Kahverengi gıdalar arasında yer alan kakao ve kahve sağlık için faydalıdır. Günde iki üç fincan tüketilebilir. Yeşil gıdalardan kivi, maydonaz ve roka mutlaka tüketilmelidir. Özellikle kivi C vitamini çok yüksek bir meyvedir. Siyah gıdalar, özellikle siyah erik ve siyah üzümün antioksidan gücü yüksektir. Her gün mutlaka tüketilmelidir.”

Ağaca zayıf ve genç kalabilmek için ara öğün olarak ise siyah erik ve kuru siyah üzüm tercih edilmesi gerektiğini anımsatarak, “Kışın ne kadar unutsak da su içmeye devam etmeliyiz. Günde mutlaka 10 bardak su içilmelidir” dedi.

Travesti Gençliği İçin Neleri Tüketmeli?

Bütün travesti partnerler gençliklerini ve güzelliklerini korumak ister.. Ancak günlük hayatın karmaşası, çocuklar, işler, yapılması gerekenler nedeniyle genç kalmak için yapılması gereken spor gibi faaliyetlerin ve stresten uzak durma gibi önlemlerin gerçekleştirilmesinin de bir o kadar gerçek olduğu kesin.

Ancak formda kalmak, canlı bir bedene sahip olmak için hiç değilse beslenmenize dikkat etmeniz kötü yaşam şartlarının yıpratıcı etkisinden bir miktar sakınmanızı sağlayacaktır ve hem vücudunuzun hem cildinizin gençleşmesine katkıda bulunacaktır. İşte genleştiren besinler…

Su

Sağlık için vazgeçilmeziniz sudur!

Tahıllar

Yüksek lif seviyesi sayesinde, hipokolesterolemik ve toksin düşürücü etkileri vardır.

Süt ve süt ürünleri

Kaliteli protein içerirler. Protein ise yaşlanma etkilerine karşı güçlü durmanızı sağlar.

Fasulye

Yağda düşük, protein açısından zengindir. Mükemmel anti-aging besindirler.

Soya filizi

Kanser, sindirim sistemi, kalp duvarları gibi bölgelerde yenileşme etkisine sahiptir.

Sebzeler

Lahana, brokoli, karnabahar gibi sebzeler, hücrelerde yeterli enerji düzeyini korumaya yardımcıdırlar.

Yapraklı sebzeler

K vitamini zengini olan yapraklı sebzeler, kalbinizi ve kan dolaşımınızı sağlıklı tutarlar.

Yeşil sebzeler

Karotenoidler, selenyum ve daha bir çok önemli vitamin ve minerale sahip olan yeşil sebzeler, yaşlılık ve nörolojik sorunlar gibi konularda etkilidirler.

Beyaz sebze ve meyveler

Elma, muz, soğan, beyaz turp gibi besinler, güçlü antioksidan etkisine sahiptirler.

Sarı, turuncu sebze ve meyveler

Havuç, tatlı patates, balkabağı, mısır, şeftali, papaya, mango, kavun gibi besinler A vitamini deposudur. Beta-karoten sağlar ve yaşlanmaya karşı güçlü etkiye sahiptirler.

Mor, pembe sebze ve meyveler

Flavanoller deri üzerinde olumlu etkiye sahiptirler. Anti-oksidan etkileri vardır. Pancar, mor üzüm, patlıcan gibi pek çok besini tüketebilirsiniz.

Kahverengi gıdalar

Bu grup çeşitli bulaşıcı hastalıklara karşı koruma, bakteri, virüs ve mikroorganizma patojenlerine karşı bir bariyer olma görevi görür. Mantar, kuru üzüm, kayısı ve patates gibi gıdaları tüketebilirsiniz.

Kırmızılar grubu

Likopen; domates, karpuz, kırmızı ve pembe greyfurt gibi besinlerde bulunur. Yaşlanma karşıtıdırlar.

Turunçgiller

Vücutta artan enflamasyon, kardiyovasküler hastalıklar ve artrit dahil olmak üzere birçok dejeneratif hastalıkta etkilidirler.

Meyveler

Çilek, yaban mersini, kiraz, kızılcık, ahududu, çilek ve böğürtlen gibi meyveler, hücrelerin enerji seviyelerini korumaya yardımcı olur ve sağlıklı, esnek bir cilt için destekler.

Kuruyemiş

Fındık, badem, ceviz gibi sağlıklı kuruyemişler sağlıklı hücreler demektir.

Sarımsak

Antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Yaşlanma semptomlarını azaltır.

Zerdeçal

Anti-enflamatuar ve antioksidasyon faydaları vardır. Aynı zamanda kansere karşı koruyucudur.

Zencefil

Genç görünmenizi destekler, çevresel faktörlere karşı cildinizi korur.

Yeşil çay

Anti-kolajenaz ve anti-elastaz özellikleri sayesinde yaşlanma etkisini geciktirir.

 

Leave a Reply