Cilt sağlığının yaz aylarında istanbul travesti için önemi

Güzellik ve cilt bakımı konusunda istanbul travesti büyük ölçüde ilgi gösteriyor. İnsan cildi mevsim değişikliklerine birtakım tepkiler verebilir. Özellikle soğuk kış mevsimine geçiş döneminde cildin daha kuru ve pullu bir görünüme sahip olduğu tespit edilir. Soğuk hava, kapalı ortamların kuru ve sıcak havası, düşük nem oranı ve kuvvetli kış rüzgarları cildi etkileyen faktörler arasındadırlar. Bu mevsimsel faktörlerin etkisinde cilt sağlığının olumsuz yönde etkilenmesi kaçınılmaz bir durum olabilir.

Kış aylarında ılık su ile duş alın

Kış döneminde banyo yaparken genellikle suyun yüksek sıcaklıklarda tercih edilmesi gerekir. Yüz ya da diğer bölgelerin yıkanması sırasında doğal olarak ciltte bulunan nemlendirici yağlar da uzaklaştırılmış olur. Bu nedenle yıkama sonrasında bu yağların yenilenmesi cildin nem tutma özelliğinin sürdürülmesi için önemli bir konudur.

Yıkama sonrası nemlendirme dışında geceleri daha yoğun kıvamdaki nemlendirici kremlerin kullanılması gece boyunca bu kremlerin cilt tarafından emilmesinde etkili bir yöntemdir. Kış döneminde banyo yaparken genellikle suyun yüksek sıcaklıklarda olması tercih edilir. Ancak sıcak su ciltte bulunan doğal yağların uzaklaşması konusunda da kolaylaştırıcıdır ve cilt sağlığına zarar verebilir. Dolayısıyla daha sağlıklı bir cilt görünümü için kış aylarında ılık su ile banyo yapılması önerilir.

Bulaşık yıkarken eldiven takın

Soğuk kış mevsiminde dışarı çıkarken eldiven takmak çevresel etkenlere karşı cilt sağlığını korumak adına önemli bir uygulamadır. Bulaşık yıkarken sıcak su ile teması önlemek için ise silikon eldiven kullanmak iyi olacaktır.

Yağlı cilde sahipseniz sabah ve akşam cilt temizliğinize özen gösterin

Cildin yağlı ya da kuru olması sık karşılaşılan dermatolojik şikayetler arasında yer alıyor. Ciltte yağlanma temel olarak cilt içerisinde bulunan sebase bezlerin sebum adı verilen yağsı maddeyi aşırı üretmeleri sonucu meydana gelir. Sebum hem cildin korunması ve nemlendirilmesinde olduğu kadar saçların parlak ve sağlıklı görünümü için de etkili olan bir maddedir. Bu madenin aşırı miktarda üretimi cildin yağlanmasına ve gözeneklerinin tıkanarak akne gibi diğer dermatolojik problemlere zemin hazırlayabilir. Yağlı cilde sahip bireylerin hem gündüz hem de geceleri yüz temizliğini yapmaları önerilir. Yüz temizleme mendilleri gün içerisinde meydana gelen yağlı cilt görünümünün kontrolünde etkili olabilir. Temizlik sonrasında ise salisilik asit, glikolik asit ya da laktik asit içeren cilt toniklerinin kullanılması önerilir.

Leave a Reply