İstanbul travesti alışveriş bağımlısı olmak istemiyor

Alışveriş konusunda istanbul travesti oldukça başarılı olduğuna inanıyor. Alışveriş bağımlılığının en önemli noktası, kişinin stres ile başa çıkmak için bu yöntemi kullanması ve sonunda hayatının diğer alanlarını da bozmasıdır. Bu kişi zamanla maddi problemler ve bununla ilişkili sorunlar yaşamaya başlasa bile alışveriş yapmayı durduramaz.

Genelde özgüvenleri düşük olan bu bireyler başkalarından çabuk etkilenirler; iyi niyetli, anlayışlı ve diğerler insanlara saygılı olan insanlardır. Genellikle kendilerini yalnız hissederler. Alışveriş bağımlısı bireylerin bu davranışının altında yatan sıkıntılar; depresyon, endişe ve diğer olumsuz duygulardır. Bazen de sevdikleri tarafından istenmediğini, reddedildiğini hisseden veya yakın zamanda tartışma yaşamış insanlar, geçici bir teselli olarak kendilerini online alışveriş sayfalarında bulabilirler.

Alışveriş dürtünüzü ne tetikliyor? Sıkılma, stres veya endişe gibi hislerinize iyi gelmesi için mi alışveriş yapıyorsunuz? Alışverişi belli saatlerinde mi yapıyorsunuz? Örneğin sosyal medyaya bakarken, uzun bir günün sonunda uzanırken. Şişli travestileri alışveriş tutkusu karşısında yenildiğini kabul ediyor.

Bu soruları cevapladıktan sonra, dürtülerinizi tetikleyen duygular ile başka türlü nasıl baş edebileceğinizi düşünün. Bu sorunlar ile tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz; bir psikologdan profesyonel yardım alabilirsiniz.

Leave a Reply