Travestiler Leke Tedavisini Zamanında Yaptırmalı!

Güneş, yaşlılık, hamilelik, hormonal değişiklikler ve bazı ilaçların yan etkisi ile ciltte istenmeyen lekeler oluşabiliyor. Güneşin 90 derece açıyla gelmeye başladığı yaz aylarından önce leke tedavilerinin tamamlanması gerekiyor. İstanbul Estetik doktorlarından Medikal Estetik Hekimi Dr. Dilay Yılmaz Demiryontar, leke tedavisinde en önemli unsurun doğru teşhis yapılması olduğunu belirtiyor. Ayrıca Dr. Demiryontar, yapılan yanlış tedavilerin, lekenin daha da derinleşmesine ve hatta tedavi edilemez duruma gelmesine sebep olabileceğini vurguluyor.

Doğru teşhis ve tedavi önemli
Leke problemleri görüntüde birbirine benzese de sebepleri ve tabiatlarının çok farklı olduğunu belirten Dr. Demiryontar, “Leke tedavisinde en önemli unsur doğru teşhis yapılması ve tedavinin belirlenmesi. Yapılan yanlış tedaviler, lekenin daha da derinleşmesine, hatta tedavi edilemez duruma gelmesine sebep olabilir. Medikal estetik işlemleri uygulamak daha hızlı ve etkili sonuçlara ulaştıracaktır” şeklinde konuştu.

Lekelerin en büyük düşmanı: Güneş
Leke tedavisinin çok emek isteyen ve sabırlı olunması gereken bir süreç olduğunu belirten Dr. Demiryontar, “Kalıcı ve derine işlemiş lekeler sex hikayeleri için hastanın bu konuda kendine zaman tanıması ve sabırlı olması gerekiyor. Tedavilerin seansı lekelerin durumuna göre 6-8 seans arası devam edebilir. Güneş, lekelerin en büyük düşmanı. Bu sebeple güneş ışınları dik açıyla gelmeden bu tedavilerin tamamlanması ve tedavi boyunca yüksek faktörlü güneş kremi kullanılması gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Minik lekeler için pratik kür önerisi
Dr. Demiryonta, küçük ve henüz derinleşmemiş lekelerden kurtulmak için evde yapılabilecek kür önerileri vedi:

– 1 çorba kaşığı yoğurt,

– 1 çay kaşığı karbonat,

– Yarım çay kaşığı limon suyu,

– 1 çay kaşığı buğday yağı,

– 1 çay kaşığı lavanta yağı

Malzemeler karıştırılarak maske yapılır. Küçük dairesel hareketlerle yüze uygulanır. 15 dakika sonra ılık suyla yıkanır. Bu kür haftada bir kez uygulanabilir.

Leave a Reply