Travestiler İçin Bal Mucizesi

Uzman Estetisyen Filiz Çekin tüm kadınları uyarıyor; ”Cildinizi tanımadan her duyduğunuzu cildinize sürmek fayda değil aksine zarar sağlar. Cilt tipinizi bilmeden nemlendirmek için bile olsa her şeyi sürmeyin. Her cilt tipinin uygulayabileceği dünyadaki tek şey baldır.”

Eski çağlardan bu yana kesik, yanık ve diğer yaraların tedavisinde kullanılan gerçek bal, aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahip ve antiseptik olarak kullanılabiliyor.. Pek çok doğal cilt bakımı maskesinin temel malzemeleri arasında yer alan balın bu kadar yaygın olarak kullanılmasının sebebi cildi yoğun nemlendirmesi, iltihabı önlemesi ve özellikle sex hikayeleri B vitaminleri bakımından zengin yapısıyla cildi beslemesidir.

Balda bulunan vitaminler ve cilde faydaları
B1 vitamini: Cildin genel görünümünü geliştirir.

B2 vitamini: Cildi serbest radikaller adı verilen ve oksidasyona neden olan moleküllere karşı korur.

B6 vitamini: Yeni cilt hücrelerinin üretimi için gerekli bir vitamin aynı zamanda cildi nemlendirir ve dış faktörlere karşı koruma sağlar.

B3 vitamini: İltihap önleyici özelliği vardır. Sivilce ve diğer iltihaplı cilt sorularının iyileşmesine katkıda bulunur. Cildi derinlemesine nemlendirir ve nemin uzun süre kalmasını sağlar.

C vitamini: Cilt kuruluğunu ve kuruluğa bağlı olarak görülen kaşıntı kızarıklık ve pullanmma gibi sorunları önler. Antioksidan vitaminidir ve güneşin zararlı UV ışınlarına karşı koruma sağlar.

Çinko: Yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini geciktirir.

Uzman Estetisyen Filiz Çekin’den oldukça kolay ve özel bal maskesi tarifleri:

Yağlı ciltler için bal ve havuç maskesi
Yağ cildimiz için gereklidir. Cildimiz bu yağ sayesinde ciltte nemi hapseder ve cilt yumuşak kalır. Ancak fazla yağ tozun cilt yüzeyinde birikmesine gözeneklerin tıkanmasına ve cildin aşırı parlamasına yol açar. Yağı dengelemek ve fazlasını almak için bu maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz..

Malzemeler

1 büyük haşlanmış havuç
1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı: Havuçları ezdikten sonra balı karıştırın ve soğuması için buzdolabında 10 dk bekletin. Daha sonra yüzünüze uygulayın. 15 dk beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Kuru ve pullanan ciltler için bal maskesi
Malzemeler

1 yumurta
1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı: Yumurta ve balı bir kaseye alın ve iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze sürüp 20 dk bekletin. Yumurta kuruyunca ılık suyla yıkayın.

Hassas ciltler için bal maskesi
Malzemeler

Yarım muz
1 yumurta
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı yulaf

Hazırlanışı ve uygulanışı: Yulafı muzu ezdikten sonra bir cam kaseye alın. Yumurtayı balı ekledikten sonra parmak uçlarıyla tüm yüzünüze boynunuza sürün. 15 dk bekletip ılık suyla durulayın.

Sivilcelere karşı bal maskesi
Malzemeler

1 çay kaşığı yulaf
1 çay kaşığı portakal
1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı: Malzemeleri karıştırdıktan sonra parmak uçları ile masaj yaparak yüzünüze sürün. 15 dk bekletip ılık suyla yıkayın.

Kırışıklık ve ince çizgiler için bal maskesi
Malzemeler

1 nar
1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı ve uygulanışı: Macun haline getirdiğiniz narın içine 1 çorba kaşığı balı karıştırın, yüzünüze ve boyununuza uygulayın. 30 dk bekletip durulayın. Bu maskeyi haftada 2 ya da 3 kez uygulayabilirsiniz. Eğer lekeleriniz yoğunsa bu tarifin içine birkaç damla limon ekleyebilirsiniz.

Leave a Reply