Travesti Güzelliğinin Sırrı Altın Oranda Saklı

Yüz uzunluğu yüz genişliğine bölündüğünde sonuç 1.68 olacak. ABD’li doktor Kendra Schimit, güzelliğin formülünü buldu. Nebraska Üniversitesi’nde araştırmalar yapan Dr. Schmid güzelliğin matematiksel bir formülü olduğunu belirterek, son çalışmasında bu formülü açıkladı.

Dr. Schmid ilk olarak yüzü 29 noktaya ayırdı. ABD’li uzman bu noktalar arasındaki mesafelerin oranına göre oluşturduğu matematiksel formüllerinde, yüzü 0’dan 10’a kadar derecelendiriyor. Estetik ve oransal olarak, yüzün uzunluğu, genişliğine bölündüğünde sonucun yaklaşık 1.618 çıkması gerektiğini belirten Dr. Schmid, agız ve kaşlardan geçen iki yatay çizginin de yüzü üç eşit parçaya bölebilmesi gerektiğini kaydetti.

Kulak-burun oranı
Kulak uzunluğunun da burun uzunluğuyla eşit olması gerektiğini açıklayan Dr. Schmid, bulduğu ankara travestileri güzellik formülünde, ağız genişliğinin ağız boyuna bölündüğünde sonucun 2.5 olması gerektiğini ifade etti. Formülde yer alan diğer sonuçlarsa şöyle: Yüz dikey bir çizgiyle ikiye bölündüğünde, burun ve ağız simetrik iki parçaya ayrılacak. Gözlerin genişliği birbirine eşit ve gözler arasındaki mesafe de göz genişliği kadar olacak.

Angelina sınıfta kaldı

Angelina Jolie’nin yüz oranları formüle uymuyor. Kate Upton ise mükemmel bir yüze sahip.

En mükemmel Brad Pitt
Nebraska Üniversitesi’nden Dr. Kendra Schmit’in verdiği formül Hollywood starlarına uygulandığında Brad Pitt’in neredeyse mükemmel bir yüze sahip olduğu ortaya çıkıyor. George Clooney de Brad Pitt kadar olmasa bile gayet iyi yüz hatlarına sahip. Travesti starlar arasındaysa Kate Upton’un yüzü mükemmel. Ünlü şarkıcı Beyonce, Upton’un gerisinde. Angelina Jolie’nın yüzü ise Schimit’in formülüne göre sınıfta kalıyor.

Altın Oran Maskeleri

Temizleyici Maske
Bir mikserde veya besin öğütücüde bir bardak yulaf ezmesini toz haline getirin. İçine üç damla badem yağı, yarım bardak süt ve 1 yumurtanın beyazını ekleyin. Hepsini beraber çırpmaya devam edin. Bu karışımı sürün, 20 dakika bekleyin ve durulayın.

Şeftali & Brendi
Bir şeftaliyi ezip püre haline getirin ( olgun, konservelenmiş veya dondurulmuş olanları kullanın) ve içine bir çorba kaşığı brendi karıştırın. Yüzünüzde 20 dakika bekletin ve sonra durulayın.

Domates Maskesi
Yağlı ciltler için, olgun bir domatesi püre haline getirin ve yüzünüzde 15-20 dakika bekletin. Ilık ( sıcak olmayan ) su ile durulayın.

Muz Maskesi
Olgun bir muzu ezerek püre haline getirin ve içine yumuşak bir hamur haline getirmeye yetecek kadar bal ekleyin. Yüzünüze ve saçınıza uygulayın. Bu, artık yaşlanmış film yıldızlarının göğüslerine ‘ canlılık vermesi için sutyenlerine doldurdukları bilinen, harika bir sıkılaştırıcı maskedir.

Sadece, çok fazla bal eklemediğinize ve sağlam bir sutyen kullanıyor olduğunuza emin olun. Dantellilerden kaçının, ortalık batabilir!

Bal maskesi
Saf balı ( kavanozdan aldığınız şekliyle) yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Kuruyana kadar bekleyin. ( yaklaşık 15 dakika). Ilık suyla yıkayıp durulayın.

Magnezyumlu Süt Yağ-Emici Maske
Doğruca şişeden aldığınız şekliyle uygulayın. 5-10 dakika kurumaya bırakın. Ilık su ile durulayın. Yüzünüzü, yumuşak bir havluyu nazikçe temas ettirerek kurutun.

Yağlı ciltler için, olgun bir domatesi püre haline getirin ve yüzünüzde 15-20 dakika bekletin. Ilık ( sıcak olmayan ) su ile durulayın.

Leave a Reply