Travesti Kepeklerini Yok Etmenin Yolları

Saç derimizde yorgunluktan, stresten ve bol nişastalı yiyeceklerden kaynaklı kepek oluşabilir.

Kepek problemi, görünüş itibariyle estetik değildir ve sosyal yaşamı olumsuz etkileyebilir. Sizi bu beyaz kâbustan kurtaracak etkili yöntemler.

ASPİRİN
Travestiler kepek probleminize son vermek için aspirini kullanabilirsiniz. 2 adet aspirini toz hâline getirip, saçınızı yıkarken kullandığınız şampuanınıza ekleyebilirsiniz.

Şampuanı saçınızda 1-2 dakika beklettikten sonra iyice durulamalısınız. Ardından normal bir şampuanla tekrar saçlarınızı yıkamalısınız.

KABARTMA TOZU VE KARBONAT
Saçlarınızı ıslatıp, bir avuç dolusu kabartma tozu ile saç derinizi iyice ovalamalısınız. Ardından saçlarınızı iyice durulamalısınız. Bu işlemi, saçlarınızı her yıkadığınızda yapabilirsiniz; fakat sadece kabartma tozu ya da karbonat kullanmalısınız.

Sonrasında saçlarınızı şampuanlamamalısınız. Önceleri saçlar biraz kuruyabilir. Ancak, birkaç hafta sonra saç derisi doğal yağlar üretecek ve saçlar daha yumuşak olacaktır. Saç derisi de pul pul olmaktan kurtulacaktır.

LİMON
Kepekler saç derisinin kaşınmasına da neden olur. Kaşıntıdan ve kepekten kurtulmak için çözümü limonda bulabilirsiniz. Sadece saç derinize iki yemek kaşığı limon ile masaj yapıp, sonra suyla durulayabilirsiniz. Bu uygulamayı, kepekler kaybolana kadar her gün yapabilirsiniz.

TUZ
Sofra tuzuyla saçlara masaj yaparak kepeklerden kurtulabilirsiniz. Banyodan önce kuru saça bir miktar tuz serpip masaj yapabilirsiniz. Tuz, kuru ve pul pul olan saç derisini yatıştırır ve şampuan uygulamak için hazır hâle getirir.

SİRKE
Kepekten kurtulmanın bir diğer yoluysa sirkedir. Her şampuanlamanın ardından, 2 fincan soğuk suya 2 fincan elma sirkesi ekleyip saçınızı bununla durulayabilirsiniz. Ayrıca, saçınızı şampuanlamadan önce saçınıza doğrudan 3 yemek kaşığı sirke uygulayarak saç derinize masaj yapabilirsiniz.

Birkaç dakika bu şekilde bekleyip saçınızı durulayabilirsiniz. Sirke, aynı zamanda saçların daha canlı ve parlak olmasını da sağlayacaktır.

Kırmızı Ruju Travesti Nasıl Kullanmalı?

Nasıl Kullanmalı
Leopar desenli stilettolar gibi kırmızı rujlar da gündüz stilinizi çabucak geceye adapte edebilir. Dikkat etmeniz nokta kendi ten renginize uygun doğru kırmızı tonu bulmak ve uygularken bazı ipuçlarına dikkat etmek…

Temel İpuçları
-Çatlamış travesti dudaklarına dikkat. Eğer dudaklarınız çatladıysa ruju kullanmadan önce dudak nemlendiricisi kullanmalısınız.

-Ruju kullanmadan önce, dudaklarınızla aynı renkte bir kalemle dudaklarınıza dolgu yapın. Kalemin dudaklarınızla aynı renk olması gerekiyor, rujla değil!

-Rujunuzun mükemmel görünmesi için ruj fırçası kullanmalısınız. Küçük boy bir ruj fırçasıyla, dudaklarınızın ortasından başlayarak kenarlara doğru ruju sürebilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Ürünler
Ruju tek başına kullanmak yeterli olmayabiliyor. Hem makyajı kusursuzca tamamlaması hem de daha kalıcı olması için öncesinde ten rengi dudak kalemi kullanabilir, rujunuzu fırçayla sürebilirsiniz. Eğer gülüşünüzün ön plana çıkmasını istiyorsanız Rihanna gibi mavi tonlar taşıyan kırmızı ruj tercih edebilirsiniz.

Ten Rengine Göre Ruj Seçimi
Kırmızının hangi tonunu kullanacağınızı seçerken ten renginizi mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Eğer açık tenliyseniz mavi tonlar taşıyan kıpkırmızı rujlar seçebilirsiniz. Buğday tenlilerin ise kan kırmızıya yakın tonlarda ruj seçmesinde fayda var. Esmer tenler içinse en uygun kırmızı kahverengi tonlar taşıyanlar.

Çok İddialı Olmaktan Korkmayın
Eğer kırmızı ruj size çok iddialı geliyorsa turuncuya çalan tonlardan yardım alabilirsiniz. Dudağınızın ortasına birazcık bu tonlardan uyguladıktan sonra, parmak ucunuzla minik dairesel hareketler yaparak kırmızı rujla karıştırabilirsiniz. Böylece daha genç de görüneceksiniz.

Nasıl Göz Makyajı Kullanmalı?
Kırmızı rujlara en çok eyeliner kullanılan, minimal makyajlar yakışıyor. Eğer 80’ler tarzı yakalamak isterseniz parlak renklerde far ve allık da kullanabilirsiniz. Kırmızı rujla birlikte yapılan en büyük hata onu mavi göz makyajıyla tamamlamak.

Leave a Reply